Read it in English!

 

Mmm, pozwólcie sobie na tę cudowną chwilę słodkości… Poziom zadowolenia w szary dzień gwałtownie wzrośnie, a dodatkowo dostarczymy do organizmu niezbędnego potasu i magnezu oraz porcję zbawiennego błonnika. A wszystko w formie doskonałego deseru!

 

Składniki (na 2 solidne porcje):

3 dojrzałe banany

3/4 szklanki mleka kokosowego

2 – 3 łyżki kakao

1/2 gruszki

1 łyżeczka oleju kokosowego

1 łyżeczka miodu

garść upieczonych kasztanów (kupiłam już gotowe do spożycia)

 

  1. Kasztany kroimy lub kruszymy na małe cząstki i prażymy je na suchej patelni, odkładamy do miseczki
  2. Na patelni roztapiamy łyżeczkę oleju kokosowego i łyżeczkę miodu. Smażymy plasterki gruszki z obu stron.
  3. Banany pokrojone w plastry gotujemy kilka minut na parze. W międzyczasie podgrzewamy mleczko kokosowe.
  4. Miksujemy ze sobą: ugotowane banany, ciepłe mleko kokosowe i kakao. Mus przelewamy do filiżanek lub miseczek. Podajemy posypany uprażonymi kasztanami i przybrany plasterkami gruszki.

Smacznego!

Inspiracja pochodzi z książki “Karolina na detoksie” M. Szaciłło i K. Kopocz